VPSN

Posted on

De VPSN is de Vereniging van Paarden Sportmasseurs. Het doel van de VPSN is het belang van sportmassage voor paarden op een professionele manier uit te dragen.

Leden, die aangesloten zijn bij VPSN, hebben een gedegen opleiding tot paarden-(sport)masseur gevolgd en een ruime ervaring in de praktijk.

Bij de VPSN aangesloten paardensportmasseurs werken alleen met gezonde sportfitte paarden, stellen geen diagnoses en adviseren bij twijfel altijd eerst een dierenarts in te schakelen. Indien zij aanwezig zijn bij een paard in de functie van paardensportmasseur, dragen zij preventief bij aan het welzijn van het paard.

De technieken die gebruikt worden komen van de humane massage, maar kennis van de anatomie van het paard is voor de paarden-(sport)masseur uiteraard noodzakelijk.

Alle masseurs, die de paarden-sportmassage toepassen, hebben aanvullende opleiding(en) en bijscholingen gevolgd zodat zij paarden optimaal kunnen behandelen.

Tevens zijn onze leden-masseurs verplicht jaarlijks voldoende bij te scholen zodat hun kennis en kunde up-to-date blijft. De VPSN houdt een register bij zodat de kwaliteit van leden gewaarborgd wordt.